Interviu cu Elena și Daniela, designerii #JuliaHelena

  • de

Cum a început povestea brandului Julia Helena? Și de ce anume “Julia Helena”?

Elena: Povestea noastră a început acum mulți ani în urmă, mai exact 34 de ani (se uită cu blândețe la Daniela, fiica ei mai mare) o dată cu crearea rochiei mele de mireasă. Am creat-o împreună cu mama, în perioada când unica sursă de inspirație era… imaginația.  Rochia mea de mireasă a avut un succes enorm, inclusiv și pentru faptul că era un model unic, deosebit, diferit de toate celelalte rochii de mireasă, din acea perioadă. După nuntă, au urmat nenumărate solicitări să creez rochii și pentru invitatele  de la evenimentul nostru, iar mai târziu, pentru prietenele acelor invitate și tot așa… La un moment dat, am realizat că vreau să dăruiesc  fericire femeilor prin creațiile mele și șansa să se simtă absolut superbe în ziua nunții.

Daniela: Inițial, primul nostru salon a fost numit în cinstea surorii mele mai mici, Djulia, nume care ne-a fost de bun augur de-a lungul timpului. Mai târziu, ca urmare a deciziei de extindere și lărgire a rețelei noastre de magazine și ca rezultat al procesului de rebranding, DJULIA devine JULIA HELENA. Elenei  i-a luat ceva timp să se obișnuiască cu noul nume, clientele însă l-au îndrăgit din start.

Există vreun motiv anume pentru care lansați mai des colecții de rochii de mireasă, decât de rochii de seară?

Elena: Probabil pentru că atunci când creăm rochii de mireasă, ne place să retrăim aceleași senzații și fiori pe care le simte mireasa în ajunul evenimentului, emoții cu adevărat unice în viața unei femei.

Daniela: O ținută de seară este o ținută care poate fi purtată la orice tip de eveniment sau ocazie. O rochie de mireasă însă, va păstra în sine amintiri care pot fi trăite doar o singură dată în viață. Pentru noi, cei de la Julia Helena, rochia de mireasă este despre tradiție și reprezintă o investiție în amintirile care vor dura veșnic.

Care este sursa voastră de inspirație?

Elena: În prezent e mult mai ușor să lucrezi la o colecție nouă, decât acum 20 de ani, de exemplu. Astăzi, avem trend-uri care pot fi urmate, reviste și internet care pot fi analizate minuțios, mood board-uri care înainte erau construite în mintea noastră. 🙂 La începutul drumului nostru, obișnuiam să purtăm discuții lungi cu miresele, ne consultam cu toată echipa, analizam fiecare pas și cusătură înainte să începem lucrul propriu-zis, cu alte cuvinte, intuiam întregul proces, iar la final cream lucrări cu adevărat deosebite.

Daniela: La momentul actual, într-adevăr, există un potențial foarte mare de dezvoltare în industria modei, pe de altă parte, însă, se înțețește și concurența în piață, pe toate nivelele. Și astăzi, ca să performezi cu adevărat bine pe segmentul tău e necesar să vii cu ceva nou, diferit, autentic. E important să creezi un produs, cât mai fidel și apropiat ție însăți. Nu să-l adaptezi în totalitate noilor tendințe și el ulterior să se alăture celorlaltor «vedete pentru un sezon» în garderobă. Dacă creația ta poartă o «bucată din tine», atunci ea va avea succes încă mulți ani înainte. Și atunci sursa noastră de inspirație este chiar viața noastră, amintirile din trecut, călătoriile cu cei dragi, muzica, fotografiile, familia.

Care a fost cea mai mare provocare cu care v-ați confruntat de-a lungul carierei voastre?

Elena: Cea mai mare provocare a fost la început, când încă nu aveam propriul acoperiș, spațiu, un atelier micuț și independent. Ne-a luat mult timp și efort să găsim spațiul nostru personal unde să putem crea, unde să putem invita miresele și să le oferim cea mai bună deservire și o atmosferă plăcută, ca acasă.

Care a fost cel mai impresionant moment care v-a marcat de-a lungul carierei?

Daniela: Pe noi ne marchează de fapt fiecare clientă, atunci când participăm la probe. Și aceasta nu presupune doar miresele, dar în general, toate clientele Julia Helena. În special, ne marchează transformările prin care trec doamnele de o vârstă mai înaintată, mai exact mămicile mirilor și mireselor. E incredibil cum se poate schimba vizual o femeie, atunci când îi potrivești rochia ideală. Dar schimbările nu sunt doar vizuale. Atunci când doamna se privește în oglindă, purtând o ținută absolut fermecătoare și diferită de tot ceea ce obișnuieste să poarte deobicei, ceva se schimbă în ea, mult mai adânc, e o transformare absolută.

Care este stilul preferat, atunci când lucrați la noile colecții?

Elena: Clasic, stilul clasic rămâne a fi preferatul meu. El persistă de-a lungul timpului, indiferent de tendințe și trend-uri.

Daniela: Eu sunt mai mult pe avant-garde. 🙂 Îmi plac provocările, alegerile non-conformiste, pe alocuri riscante și neînțelese. Avem viziuni foarte diferite cu Elena, motiv pentru care facem o combinație perfectă.

Care este istoria din spatele ultimei colecții de seară, Unfamous 2021?

Elena:  Ultima colecție am destinat-o doamnelor care vor să arate diferit, modern și rafinat. Intenționat omit cuvântul «tânăr», pentru că aici, la Julia Helena, nu știm ce înseamnă vârsta. 🙂

Daniela: Cred că e relativ simplu să îmbraci o persoană de 20-30 de ani, sunt foarte mulți producători, designeri, care vin cu oferte pentru acestă vârstă. E o adevărată provocare însă, să poți oferi alegere în materie de rochii de seară unei doamne de 50 ani. Apropo, majoritatea clientelor care au ales din colecția Unfamous 2021 sunt mamele mirilor și mireselor, iar aceasta înseamnă succes.

Ce sfat puteți oferi viitoarelor mirese?

Daniela: Pentru noi, alegerea și găsirea rochiei de mireasă este comparabilă cu găsirea sufletului-pereche, viitorului soț. Sunt foarte multe tangențe între ambele procese. O dată văzută – nu mai poate fi uitată. Când ai găsit-o într-un final, îți dau lacrimile. Vii cu gașca la prima voastră «întâlnire», etc. 🙂  În această ordine de idei, unicul sfat pe care vi-l putem oferi este să vă ascultați sufletul și să alegeți în totală armonie cu dorințele voastre. Și, nu așteptați prea mult, ‘partidele’ bune se epuizează repede 🙂

Care sunt așteptările voastre pentru următorul sezonul?

Elena: Așteptăm cu toții să revenim la normal, chiar dacă știm că nu va mai fi același «normal» de altă dată. Suntem siguri că o dată ce se va termina pandemia, ne vom liniști cu toții, iar această liniște va aduce fericire în suflet și dorința de a o împărți cu alții. Și atunci vor reîncepe toat petrecerile, de la aniversări la nunți. Dragostea si fericirea vor fi din nou sărbătorite.

Daniela: Pandemia a pus pe pauză multe aspecte din viața fiecăruia și ne-a dat timp să reflectăm și să reorganizăm prioritățile din viața noastră. Cred că va fi reevaluată și valoarea nunților, care până acum erau jucate că așa spune tradiția, de dragul familiei și invitaților. De acum înainte, tind să cred că nunta va deveni o sărbătoare de suflet, mult mai personală, mai intimă, unde mirii vor profita din plin, punând accent doar pe emoțiile proprii.

Cum trebuie să fie sau să arate mireasa perfectă în viziunea voastră?

Elena și Daniela (într-un glas):

Fericită.

Cum vă arata JuliaHelena peste 5 ani – 10 ani? Ce așteptări aveți ?

Elena: Julia Helena va fi la fel de fericită precum este astăzi, doar că mirese fericite vor fi de câteva ori mai multe 🙂

Daniela: Peste 5 ani, Julia Helena va deveni deja o ‘doamnă’ sub 40 🙂 Respectiv, o doamnă cu mai multă experiență, lipsită de frici, cu mai multă încredere în potențialul său și intuiție. Va face pași pe care nu i-a mai făcut, va vizita țări în care încă nu a fost, va da naștere proiectelor, la care nici măcar nu a visat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *