GHID. Idei „must-have” și „more than you imagine” pentru o nuntă inedită

Organizarea nunții este un adevărat proiect, ce presupune multă implicare, răbdare și minuțiozitate. Întrucât acest proces necesită multă creativitate, noi venim în ajutor cu idei care să vă ușureze pregătirile pentru marele eveniment.

 

 1. Tematica

Pentru un eveniment mai inedit și atmosferic, stilizați nunta conform unei tematici anumite. Datorită ideilor atractive, veți ieși din tiparele clasice și le veți lăsa invitaților o amintire specială.

 • https://mireasa-perfecta.ro/organizare-nunta/5-idei-de-nunti-tematice

 

 1. Decorul

Tematica pe care o alegeți necesită un decor specific, pentru a reda o atmosferă corespunzătoare acesteia. Deci, cu siguranță, aveți nevoie de cât mai multe sugestii de decor, pe care le puteți găsi accesând următoarele link-uri:

 • http://www.100layercake.com/wedding-ideas/decor/207438/ros-inspired-wedding-decor-at-the-foundry-in-nyc

 

 1. Buchetul miresei

În combinație cu decorul, de asemenea, trebuie să fie buchetul miresei, precum și brățările domnișoarelor de onoare:

 • https://www.teilor.ro/blog/ghid-practic-cum-alegi-corect-florile-pentru-nunta/

 • https://www.marthastewartweddings.com/231150/50-great-wedding-bouquets?slide=896444

 • https://www.townandcountrymag.com/the-scene/weddings/g10001194/fall-wedding-bouquets/?slide=7

 

 1. Mărturiile

Mărturiile sunt, de asemenea, un element ce completează decorul și aduce zâmbete pe fețele invitaților, constituind un mic suvenir legat de nunta voastră.

 • https://mireasa-perfecta.ro/marturii-nunta/cele-mai-frumoase-marturii-pentru-nunta

Idei originale pentru marturii de nunta

 

 1. Invitațiile

Cum ar trebui să arate invitațiile de nuntă și dacă le faceți hand-made, ce texte trebuie să conțină? Teoretic, nu sună dificil, dar practic, această parte a pregătirilor este chiar minuțioasă. Iată câteva sugestii originale, ce ar putea să vă fie de folos:

 • https://www.marry.md/blog/10-idei-de-invitatii-de-nunta-unice-care-va-vor-impresiona-si-intriga-oaspetii

 • https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/actualitate/invitatii-de-nunta-reguli-obligatorii-ce-trebuie-sa-contina-o-invitatie-la-nunta-60-de-modele-de-texte/

 • https://www.adorninvitations.co.uk/product/country-lace-pocket-wedding-invitations

Mai nou, așa cum multe dintre persoanele dragi nu vă sunt alături, ci la distanțe mari, aveți opțiunea să faceți și să expediați invitațiile online, iar oaspeții pot completa formularul de decizie, ca să își anunțe prezența:

 

 1. Surprize pentru invitați

Și dacă tot a venit vorba despre invitați, îi puteți distra la petrecerea voastră cu show-uri, dansuri, animatori, concursuri și cadouri. De asemenea, pentru mai multă distracție, puteți opta pentru tendințe moderne, precum foto cabina sau oglinda „magică”, interactivă.

 

 1. Dansul mirilor

Conexiunea strânsă dintre mire și mireasă este exprimată prin primul lor dans, care totodată, dă startul petrecerii. Acesta este reflecția personalității cuplului și poate avea orice stil, orice ritm, în dependență de ceea ce îl caracterizează ca un întreg. Deci, este foarte important să optați pentru o piesă și o coregrafie care să vi se potrivească în totalitate. Am selectat niște liste cu piese, din care vă puteți alege pe cea care va răsuna în momentul vostru special:

 

 1. Pantofi cu toc sau fără?

Fiecare mireasă atunci când își alege rochia, se întreabă ce fel de pantofi să aleagă: cu toc sau fără? Pentru prima variantă pledează cele care vor să își accentueze feminitatea, pentru a doua – cele care optează pentru comoditate. Dar dacă le vor pe ambele? Își iau pantofi de schimb. Se pare că aceasta ar fi soluția, însă lungimea rochiei poate fi scurtată doar după o singură pereche de pantofi, pentru a nu deranja pasul, mai ales în timpul dansului. #JuliaHelena propune o altă alternativă: luați-vă două crinoline pentru rochie, de mărimi diferite! Astfel, te poți juca cu volumul și cu lungimea acesteia. În a doua jumătate a nunții, poți purta cu încredere o pereche de ghete albe, care îți va răsfăța tălpile și conferi un stil deosebit.

 • http://www.bisouweddingsandevents.com/blog/2017/1/5/comfy-custom-wedding-shoes

 

 1. Fără stres înainte de nuntă!

Cu cât se apropie mai mult ziua nunții, cu atât deveniți din ce în ce mai neliniștiți și emoționați. Aveți nevoie de o relaxare atât fizică, cât și morală, ca să fiți cât mai energici în ziua ce mare. Aici găsiți câteva sfaturi simple, dar efective, pentru a combate acest stres:

 

 1. Poze neobișnuite

Nu uitați să captați cât mai multe momente împreună în ziua nunții! Voi doi, în lumea voastră, în care invitați și persoanele apropiate, puteți reda cele mai fantastice emoții! Încercați să faceți poze cât mai neobișnuite, pentru că, odată cu trecerea timpului, își vor amplifica și mai mult valoarea.

Fotografii must have la o nunta

 • https://mireasa-perfecta.ro/foto-video/idei-trasnite-pentru-sedinta-foto-de-nunta

 • https://blog.f64.ro/2018/03/14/10-super-idei-pentru-sedinta-foto-trash-the-dress-blog-f64/

 • https://www.wedmag.ro/fotografiile-de-la-pregatiri-antochi-photography/

 

 1. „Check-list”

Iar spre final, aveți aici câteva liste, care, cu siguranță vă vor aminti de multe detalii ce așteaptă bifate și la care nici nu v-ați gândit că vor fi un must-have în ziua nunții:

Nu uitați că la fiecare decizie pe care o luați referitor la ziua nunții, trebuie să contribuiți voi doi. Accesoriul cel mai de preț este zâmbetul, iar ingredientul principal pentru o adevărată petrecere este energia pozitivă, de care trebuie să fie „molipsiți” toți oaspeții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *